Fordov zimski paket je nepogrešljiv

31. januarja 2019

Ogrevan volan, prednji sedeži in vetrobransko steklo bodo letošnjo zimo nujni pripomočki.

FOTO: Anže Petkovšek

Predstavljajte si hladno zimsko jutro, niti sonce še ni vstalo, po zraku poplesujejo snežinke, že z enim pogledom skozi okno pa lahko vidite, da je stekla vašega vozila objela ledena odeja. Čaka vas drgnjenje stekla s strgalom, počasno taljenje s prezračevalnim sistemom, vožnja v hladnem vozilu – ali pa Fordov zimski paket, ki mu boste hvaležni vsakič, ko se usedete v avto.

Zimski paket vključuje ogrevan volan, ogrevane prednje sedeže in tehnologijo za ogrevanje vetrobranskega stekla, »čudežno tipko«, ki vetrobransko steklo v celoti odmrzne v dobrih dveh minutah ali skoraj 9x hitreje kot sicer*. In te dragocene minute lahko izkoristite za daljši spanec, dodaten požirek kave, jutranje crkljanje …

Uporaba grelnih nitk v vetrobranskem steklu ni le udobnejši, ampak tudi varnejši način odstranjevanja ledu z vetrobranskega stekla v primerjavi z uporabo strgala. Slednje ne le poškoduje steklo, pač pa lahko nenatančno očiščeno steklo povzroči tudi nevšečnosti v prometu.

Letos pravo zimo še pričakujemo, do pusta, ki jo bo pregnal, pa nas brez dvoma čaka še kar nekaj zmrznjenih juter, zato sebi in svojemu vozilu čim prej olajšajte pot v službo.

Cena Fordovega zimskega paketa z vsemi tremi nepogrešljivimi tehnologijami dodatki je na voljo že od 390 € (cena za Fiesto).

* Glede na preizkus, ki so ga izvedli na uredništvu Zurnal24, 2. 2. 2015.