Ford Focus je prejemnik številnih priznanj avtomobilskih strokovnjakov in uporabnikov

06. marca 2019

Omarica s trofejami povsem novega Forda Focusa se hitro polni. Najbolj dovršeni in tehnično najbolj izpopolnjeni Focus doslej je od poletja, ko so ga začeli prodajati v Evropi, osvojil že kopico prestižnih nagrad. Tudi Slovenci smo ga že okronali za Slovenski avto leta 2019 in Najboljši avtomobil 2019 spodnjem srednjem razredu.

Med petimi finalisti v izboru Slovenski avto leta 2019, kamor so ga uvrstili slovenski vozniki, je Focus v finalnem glasovanju zanesljivo prejel največ točk. Vseh devet uredništev je najvišje število glasov podelilo ravno Focusu, ki je skupno prejel 57 glasov, kar je kar 25 točk več kot drugouvrščeni.

Preberite, zakaj so ga za zmagovalca izbrali vsi sodelujoči mediji >

»Nad rezultati smo navdušeni, saj je to četrta generacija avtomobila in tretji naziv Slovenski avto leta. Za nas je ta naziv pokazatelj tega, da imamo izredno kakovosten izdelek, da to poleg strokovnih medijev prepoznajo tudi vozniki, zato menimo, da je to eden izmed glavnih pokazateljev tega, da imamo dobro vozilo,« je dejal direktor marketinga podjetja Summit Motors, generalnega uvoznika za vozila znamke Ford, Boštjan Hribovšek. »Naslov je predvsem velika obveznost, da kakovosti avtomobila, ki so jih dobro ocenili bralci in novinarji, prenesejo tudi v prodajne rezultate,« je še dodal.Ford Focus je prejemnik številnih priznanj avtomobilskih strokovnjakov in uporabnikov

Povsem novi Focus navdušuje z vožnjo, ki vzbuja samozavest, in izjemno izkušnjo potnikov v vozilu – za oboje ima zasluge tesnejše sodelovanje z uporabniki kot kadarkoli doslej, to pa so opazili tudi v medijih in organizacijah po vsej Evropi, saj je Focus poleg slovenskega osvojil tudi naziv Avto leta 2019 na Hrvaškem in Finskem.

Prednosti za poslovne voznike, ki vključujejo optimalno varčno porabo dovršenih bencinskih motorjev EcoBoost in dizelskih motorjev EcoBlue, možnost brezžičnega polnjenja združljivih pametnih telefonov in povezave z vgrajenim modemom FordPass Connect, so Focusu prinesle zmago v kategoriji Avto leta za poslovneže v Španiji, nagrado v kategoriji ugodnosti na Nagradah za vozne parke Češke republike 2018 in naziv Najboljši avto spodnjega srednjega razreda na podelitvi nagrad BusinessCar v Veliki Britaniji.

Med osvojenimi zmagami v kategoriji so tudi Zmagovalec kompaktnega razreda tekmovanja Auto Zeitung Auto Trophy 2018 v Nemčiji in Najboljši družinski avto na podelitvi nagrad Škotski avto leta 2018.

Focus je letos osvojil še eno izjemno pomembno nagrado: najvišjo oceno s petimi zvezdicami za varnost neodvisne organizacije za preverjanje s poskusnimi trčenji Euro NCAP. Kot eden prvih modelov je najvišjo oceno dobil v skladu z novimi, strožjimi testnimi protokoli Euro NCAP.

“Mediji, strokovnjaki za avtomobilizem in – kar je najpomembnejše – uporabniki hvalijo našega povsem novega Focusa in to se odraža tako na najrazličnejših nagradah, ki jih osvaja avto, kot tudi pri hitrosti, s katero nova vozila zapuščajo prodajne salone,” je povedal Glen Goold, glavni programski inženir za Focusa pri Fordu Evropa. “Če veljaš za najboljšega v tako tekmovalnem segmentu, je to zagotovo izjemno pohvalno.”

# # #
Celoten seznam nagrad in priznanj, ki jih je povsem novi Ford Focus osvojil do sedaj:
• Avto leta 2019 – Finska
• Avto leta 2019 – Hrvaška
• Belgijski družinski avto leta (dve kategoriji) – Belgija
• Nagrade Irski avto leta: Majhen/kompaktni avto leta – Irska
• Nagrada zlata kolesa Autobild: Najboljši kompaktni avto – Bolgarija
• Nagrade BusinessCar: Najboljši avto spodnjega srednjega razreda – Velika Britanija
• Nagrade Parkers za nove avtomobile 2019: Najboljši manjši družinski avto – Velika Britanija
• Nagrade Škotski avto leta 2018: Najboljši družinski avto – Škotska
• Auto Zeitung Auto Trophy 2018: zmagovalec v kategoriji kompaktnih vozil – Nemčija
• Velika avstrijska avtomobilska nagrada: zmagovalec v kategoriji Start – Avstrija
• Podjetniški avto leta – Španija
• Nagrade za vozne parke Češke republike 2018: zmagovalec v kategoriji ugodnosti – Češka republika
• Slovenski avto leta 2019
• Najboljši avtomobil 2019 spodnjem srednjem razredu (Best cars)