Vrhunska vozna dinamika in številni asistenčni sistemi

06. marca 2019

Vrhunska vozna dinamika in številni asistenčni sistemi

Prilagodite vozno izkušnjo svojim željam z izbiro voznih načinov, ki vam omogočajo takojšnjo prilagoditev pospeševanja, zavijanja in celo prestavljanja. Izbirate lahko med načini ‘Normal’, ‘Eco’ in ‘Sport’, pri različici Active pa tudi med načinoma ‘Slipery’ in ‘Trail’.

 

Vrhunska vozna dinamika in številni asistenčni sistemiNovi Ford Focus je tehnološko eno najbolj naprednih vozil, ki merila na področju aktivne in pasivne varnosti postavlja na novo raven. Aktivni radarski tempomat v kombinaciji z novim 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom usmerja vozilo v sredino voznega pasu. Sistem je odlična nadgradnja serijskega sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo pasu.

Vrhunska vozna dinamika in številni asistenčni sistemiAktivni radarski tempomat pri tem deluje tudi do popolne zaustavitve vozila, zaradi česar se novi Focus odlično znajde tako na avtocesti kot tudi v mestnem prometu. Vse to lahko spremljate na projekcijskem zaslonu Head-up display, ki poskrbi, da svojih oči ne odmikate s cestišča, kljub temu pa še vedno spremljate ključne informacije kot so hitrost, omejitev, navigacija …

Vrhunska vozna dinamika in številni asistenčni sistemiAktivni tempomat s funkcijo Stop&Go izboljša vozno udobje in poveča varnost, odlično pa jo lahko dopolnjuje sistem BLIS, ki zazna vozila v mrtvem kotu in vas z oranžno lučko v vzvratnih ogledalih opozori na vozilo, ki ga ne vidite. Dodatno, ta sistem deluje tudi pri prepoznavanju prečnega prometa. Seveda pa se novi Focus izkaže tudi takrat, ko je vozilo potrebno parkirati. Aktivna pomoč pri parkiranju omogoča popolnoma samodejno parkiranje. Vse kar morate storiti, je pritisniti in zadržati gumb na sredinski konzoli.

Za še lažje parkiranje poskrbi nova vzvratna kamera s 180 stopinjskim pogledom. Za zmanjšanje prometnih nesreč skrbi sistem za preprečevanje trkov z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, v primeru, da pride do prometne nesreče pa se sproži Focusov avtomatski sistem zaviranja po trčenju, ki ublaži posledice trka in prepreči trčenje v drugo vozilo. Obenem je tudi opremljen s sistemom za klic v sili in je zmožen sam poklicati pomoč tudi takrat, ko vi tega ne zmorete.