Mobilni telefoni – pisanje med vožnjo

06. junija 2019

Veste, kaj je v zadnjih letih postalo vzrok za največ nesreč na cestah? Mala piskajoča naprava, brez katere ne moremo več živeti, in naprava, ki očitno ne sodi za volan!

BESEDILO Matej Mihinjač, FOTOGRAFIJE Jure Cehner

Vemo, da ni enostavno pustiti mobilnega telefona pri miru, ko pa stalno nekaj zvoni in piska, ampak obenem ravno ta tako učinkovito pritegne pozornost, da vozniki kar pozabimo na okolico. In sami veste, kako nevarno je to.

Ker vemo, da naši prispevki dostikrat priletijo v eno uho notri in potem iz drugega ven, smo k sodelovanju spet povabili vas, da skupaj pokažemo, kaj med vožnjo pomeni uporaba telefona. Za ta znanstven poizkus smo poiskali primeren in varen prostor, Center varne vožnje na Vranskem, sodoben avto, Ford Focus, kup zanimivih predmetov, ki so motili voznike, in seveda poskusne zajčke. Devet smo jih izžrebali in med njimi bo morda tudi nekdo, ki bo dobil set novih pnevmatik Continental za svoj avto!

Kako so se odrezali, si poglejte v videu, verjetno pa danes ne rabiš biti doktor znanosti, da ugotoviš, da mobilni telefon pač ne sodi za volan.

Vir: Volan.si