Ambasador

Izkaznica

Rojen: 28. 9. 1987, Maribor

Poklic, zaposlitev: Športnik

Vozilo: Ford Mustang

Opiši ga z eno besedo: Karakteren

#AMBASADOR Filip Flisar #neukrotljiv

26. aprila 2019

Najuspešnejši slovenski smučar prostega sloga v disciplini smučarski kros in Slovenec z najbolj prepoznavnimi brki, je eden izmed tistih, ki ga je težko spregledati, tako v športu kot v zasebnem življenju. Velja za velikega obsedenca z adrenalinom, ki se, poleg ekstremnega športa, ukvarja z rolkanjem in downhillom, gorskim kolesarskim spustom. Tudi na cesti in v svoji garaži se lahko pohvali s kar nekaj adrenalinskimi konji – vozi namreč našega legendarnega Mustanga v zanj značilni rumeni barvi.

#Neukrotljivi Filip Flisar in slovenski stand-up komiki

Kaj dobite, če križate enega izmed najhitrejših slovenskih smučarjev z odličnim smislom za humor, legendarni Fordov športni avto in znane Slovence? Serijo videov z naslovom #Neukrotljivi Filip!

Preberi več >

Prihajajo #neukrotljivi

Ford Mustang je v dobrega pol stoletja z divjim videzom, svojevrstnim šarmom in napetimi mišicami dosegel svetovno slavo ter postal prava ikona, ki jo poznajo v še tako oddaljenih kotičkih sveta.

Preberi več >>

Pravi ded – Filip Flisar

Pred predelovalnico starih ameriških lepotcev in avtopralnico CAAR v Mariboru je mišice napenjal Flisarjev rumeni mustang s številko 13. Vstopili smo in izza motornega pokrova svojega kot ponedeljek dolgega ranchera je Filip Flisar dvignil glavo, privzdignil eno obrv, si popravil brke in dejal: »Ta avto ima res dušo, čuj!

Preberi več >>

Zakulisje snemanja oglasa z našimi zimskimi junaki

Avgusta smo pri Fordu na isti dan uspeli uskladiti vreme in ujeti vse naše zimske junake, Fordove ambasadorje, da smo posneli simpatičen oglas, ki ste ga te dni gotovo že zasledili na televiziji.

Preberi več >>

Letos kar 61 Fordovih avtomobilov junakom zime

Smučarska zveza Slovenije je na Pokljuki že tradicionalno predstavila vse reprezentance za prihajajočo zimsko sezono. Po njihovem druženju in krajšem tekmovanju s 350 otroki iz vse Slovenije so športniki s strani zlatega sponzorja Smučarske zveze še simbolično prevzeli kar 61 Fordovih vozil, kar je 14 več kot lani.

Preberi več >>

AMBASADOR

O Filipu

MUSTANG

#Neukrotljivi Filip

Mustangov kult pa ni zgolj rezultat njegove dinamične podobe, zmogljivosti, neukrotljivega karakterja in zvezdniške vloge v svetu filma in zabave, ustvarilo jo je kar devet milijonov kupcev ter prav toliko zgodb in doživetij. Eno izmed njih z velikim nasmehom piše in riše – po asfaltu skoraj dobesedno – tudi Filip Flisar, svetovni prvak v smučarskem krosu. Da ima Flisar rad hitrost, vemo, spomladi pa jo je lahko doživel tudi na ‘urbanem’ snemanju oglasnega spota za Fordovo znamko, ko je s svojim rumenim Mustangom ‘dirkal’ po Mariboru. Filip namreč uživa v adrenalinu med hitro vožnjo s smučmi, kolesom, motorjem in seveda avtomobilom, a pri zadnjih dveh je običajno treba poiskati primeren prostor. Pri Fordu so mu spomladi za snemanje reklame omogočili prav to – prosto pot po mariborskem Lentu, trgu Leona Štuklja in vožnjo po dvoetažnem mostu v središču mesta. Zaradi snemanja karavane neukrotljivih Mustangov so zaprli ceste, da je nasmejani Flisar lahko do onemoglosti in brezskrbno preizkušal svoj rumeni stroj tudi na ulicah, koder navadno vozi zmerno. »Pri velikih produkcijah je to malo neobičajno, a v vseh kadrih iz oglasa sem vozil kar sam. Žensk in avtomobilov se namreč nena posoja,« nam je pomežiknil Flisar med našim pogovorom. Zaupal nam je še nekaj podrobnosti iz ozadja snemanja spota, osvetlil ozadje napornih treningov in zaupal, kam se bo v redkih prostih trenutkih podal na dopust.

Oglasni spot ti je bil dobesedno pisan na kožo. Kako ti je bila všeč ideja in kako ste jo speljali?

Ideja se mi je zdela odlična, saj sem človek, ki od malega obožuje avtomobile. Sploh športne, najbolj od vsega pa obožujem vožnjo. Spot je bil zato povsem v mojem stilu, saj si vsak avtomobilski navihanec želi, da mu enkrat zaprejo ceste, kaj ceste, celo mesto, tako da si lahko da duška povsem brez omejitev in tveganja. Dirkanja po ulicah in v vsakdanjem prometu namreč ne odobravam. Brez aktivnega sodelovanja s scenaristom in režiserjem pri takšnem projektu seveda ne gre. Kot strokovnjaki za kamere so mi povedali svoje želje, jaz pa sem jim kot lokalec zaupal, kje bodo najprimernejša mesta za posamezne kadre ter kje je pravi asfalt za driftanje. Nato sem Mustanga odvozil tako, kot so želeli. Sprva so sicer omenjali kaskaderja, ki bi vozil moj avtomobil, a smo se hitro zmenili, da bom svojega vozil in gume po asfaltu ‘žgal’ kar sam. Žensk in avtomobilov sepač nena posoja.

Koliko časa ste snemali?

Snemanje je trajalo kar ves dan, delali smo od jutra do pozne noči. Treba je bilo zapreti izbrane ulice in ceste, ekipa se je nato postavljala in prestavljala na primerna mesta, da so kadre posneli z več zornih kotov. Brez stresa in napetosti seveda ni šlo, saj vse vedno ne gre povsem po načrtih in je treba kadre ponavljati. Marsikaj med snemanjem je bilo luštnega, sploh občutki, ko lahko voziš na polno. Kakšni deli snemanja so bili tudi s stališča voznika tehnično zahtevni. Pri prizoru, ko zapustim garažo, sem moral uporabiti zaviranje z levo nogo – medtem ko imaš desno nogo na plinu in zadek avtomobila spodrsava, ga obenem nadzoruješ z levo nogo na zavori. To delati na ozkem prostoru in med jeklenimi stebrički … No, hitro gre lahko kaj narobe, saj gre za močan avto, ki ga je treba znati obvladovati. Povsem brez nevarnih situacij ni šlo, pri prizoru na mostu bi kmalu prišlo tudi do trka, saj vsi akterji niso imeli enakih navodil. Bilo je tudi že precej pozno in vsi skupaj smo bili že pošteno utrujeni.

Največji karierni uspeh: Med zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala in zmago na svetovnem prvenstvu se težko odločim, ker sta dokaj enakovredni.
Koliko dni na leto si doma: Haha, definitivno premalo!
Koliko dni na leto imaš prostih: Čisto prostih brez treningov in vsega verjetno ene 20-25.
Kje najraje tekmuješ: V ZDA, ker je dober sneg in dobra “štimunga”!

Vozila

Kdaj si opravil vozniški izpit: En dan po osemnajstem rojstnem dnevu!
V katerem poizkusu: Prvem.
Kakšen voznik si: Se bom diplomatsko izrazil, da vedno bolj strpen.
Tvoj najljubši sopotnik v avtu: Foter, da lahko godrnja in zavija z očmi, kako vozim (smeh).

Prosti čas

V prostem času rad …: Kuham, raziskujem nove dela sveta.
Najljubši šport: Včasih grem rad malo smučat.
Bereš knjige? Katero zvrst najraje: Knjige berem zelo malo, če berem, raje poljudnoznanstvene članke.
Kakšno glasbo poslušaš: Nisem limitiran na zvrst, se mi pa obrača želodec ob moderni glasbeni industriji. Danes težko najdeš koga, ki dejansko ustvarja dobro glasbo in ko ga najdeš, samo moliš, da ga bo industrija uničla čim kasneje!
Kakšne vrste filmov najraje gledaš: Ne gledam filmov. Dejansko nikoli.
Najljubša nadaljevanka: Tudi teh ne gledam, raje berem in delam kaj produktivnega.

Najljubša jed: Ojoj, kot velik ljubitelj hrane je to najtežje vprašanje za mene. Hobotnica v solati se mi trenutno najbolj “lušta”.
Najljubša pijača: Ko sem žejen, mam najraje vodo, ko sem pa res fejst žejen, pa mineralno vodo … Z belim vinom, sej veste (smeh).

Če bi se moral opisati kot žival, katera bi bil: Opičnjak
Kakšen si bil kot otrok: Tudi bolj opičnjak. Ampak baje nisem bil problematičen.
Imaš tatuje? Haha, imam zvezdo na roki (vem, glupo!), muho na roki in gumb na riti. Vprašali ste, zdaj veste!

Najljubša destinacija za počitnice: Vedno rad odkrivam nove destinacije in probam nove stvari, novo kulturo, hrano, ampak za sprostitev grem najraje na Hrvaško.
S katero (zgodovinsko ali še živečo) osebo bi se najraje srečal: Anthony Bourdain, če ne bi podlegel pritisku in si vzel življenja!

Na kaj si najbolj ponosen v svojem življenju: Na to kar sem do sedaj naredil iz svojega življenja.
Kateri trenutek svojega življenja bi doživel še enkrat: Glede na to, da je moja mala punča zdaj, ko to pišem stara 7 dni in sem še dovolj pod vtisi, bi podoživel zmago na svetovnom prvenstvu leta 2015, drugače pa rojstvo otroka.

Vsi podatki o Mustangu (podroben opis avtomobila).

Kaj dobiš, če križaš enega od najhitrejših slovenskih smučarjev z odličnim smislom za humor, legendarni Fordov športni avto in cvet slovenskih stand-up komikov? Seveda, serijo videov z naslovom #Neukrotljivi Filip, prvo sezono pa bo (s)peljal s komiki.

Od konca junija si boste na naši prenovljeni spletni strani FordMagazine.si lahko vsak mesec ogledali nov video, v katerem bo Filip Flisar za volanom svojega znamenitega rumenega Forda Mustanga ‘zasliševal’ znane slovenske komike. Kdo vse je prisedel k njemu? Perica Jerković, Aleš Novak, Rok Bohinc …

Skratka, če ne želiš zamuditi pogovora o tem, kdo je premagal Jureta Koširja, kdo se je prevrnil na streho in kdo bi koga prijel za koleno, ne zamudi posnetkov, ki jih bodo napovedovali kratki videi nekaj tednov prej. Prva dva si lahko ogledaš spodaj.

Video teaser #1

>>VEČ